Mancare de pui cu sos de rosii

de Bucataras in Pui, 29 Iun 2019 | 3232 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 copanele de pui
  • 100 g unt
  • 1/2 ceasca vin alb sec
  • 6 rosii
  • sare, piper
  • patrunjel tocat marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de pui cu sos de rosii:

Spala si curata bine puiul. 

Pune untul intr-o cratita intinsa la topit si rumeneste copanelele pe toate partile. 

Adauga vinul si si 1/2 ceasca de apa. Dupa ce au fiert cam 1-2 minute adauga rosiile curatate de coaja si taiate, sare si piper si o ceasca de apa calda. 

Lasa mancarea sa se inabuse incet, incet, pana scade bine sosul.

Presara putina verdeata la final si serveste mancarea cu un pilaf alaturi sau cartofi prajiti. 

Sa aveti pofta! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pui cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in crusta de cartofi